Smart teknik för framtidens företag

IT-lösningar och smart teknik tillhör framtiden och framtidens företag, något som även landsting har insett. Svenska varumärken som jobbar med att ge sina kunder en känslomässig koppling till varumärket sticker dessutom ut i en internationell rapport.

 

I en nyligen publicerad artikel i Dagens Media listas de svenska varumärken som toppar en rapport från den välkända konsultbyrån MBLM. De som rankas högt är de varumärken som skapar och sedan bibehåller känslomässiga band till sina kunder. Något som blir viktigare och viktigare på marknaden. Några av de företag som ligger med i toppen inom sina respektive branscher är bland annat Ikea, H&M, Volvo, Skype och streamingtjänsten Spotify. Av alla företag är det dock amerikanska Apple som står som högst rankad i rapporten. Sedan är även Disney, Amazon, BMW och Netflix på så höga platser att det inte går att jämföra med vanliga svenska varumärken. Men det innebär också att det finns potential att växa och utvecklas fortfarande.

 

Att jobba med smart teknik är inte bara storföretagen ensamma om, nu hakar även organisationer och myndigheter på för att inte tappas bort i den snabba utvecklingen. I Dagens Nyheter går det till exempel att läsa om hur landstinget i Stockholm nu ska bygga upp sin teknik och IT på en helt annan nivå för att hänga med i framtidens riktning.

Svenska företag är ofta tekniskt framåt

 

De IT-lösningar som gör många av världens största företag framgångsrika är också skicklighet inom applikationer, content och sociala medier, något som många svenska företag även är duktiga på. Men för mindre till medelstora företag i Sverige kan detta snarare handla om att se till att alla tekniska lösningar är smart och välfungerande. Full kontroll med mobilväxel är ett exempel som gynnar kundkontakt inte minst och skapar vägar till kommunikation mellan medarbetare även så. Att sedan flytta fokus till sociala medier skadar inte heller eftersom det är där ett företag på riktigt kan skapa relationer till sina potentiella kunder.

 

En entreprenör som jobbar febrilt med smart teknik och tidigt insåg att framtidens produkter skulle kopplas upp mot internet går det att läsa om i Dagens Industri bland annat. Den smarta tekniken med sina IT-lösningar kommer alltså på alla fronter just nu.